Contact Email
[email protected]

Contact Tel
0475 28 53 41

Funderingswerken

Funderingswerken

Belang van de fundering

De fundering zie je niet, maar het is wel het belangrijkste onderdeel van een gebouw. Het moet immers het volledige gewicht dragen. Bij een fundering die niet goed gemaakt is of niet diep genoeg zit, zullen er op termijn problemen optreden. Denk maar aan kleine verzakkingen of scheurvorming in de muren. Laat daarom uw fundering uitvoeren door een specialist en contacteer Afgro uit Merchtem.

Funderingswerken voor alle bouwprojecten

Afgro verzorgt funderingswerken voor de meest uiteenlopende bouwprojecten. Van tuinhuisjes tot appartementsgebouwen. Ook voor kelders kunt u bij Afgro terecht.

Uitgraven van bouwput

De eerste stap van de funderingswerken is uiteraard het uitgraven van de bouwput. Daarbij wordt rekening gehouden met de ondergrond en de vereiste diepte van de put. De teelaarde die uit de grond komt kan ofwel behouden worden op het bouwperceel, of kan indien gewenst worden afgevoerd.

Gieten of metsen fundering

Nadat de bouwput is uitgegraven kunnen de bouwwerken aan de fundering van start gaan. Om te beginnen worden de funderingszolen gegoten. In de sleuven waar de funderingsmuren komen wordt gewapend beton gegoten. Deze zullen de fundering, en dus ook het hele gebouw, dragen. Bovenop die funderingszolen komen dan de funderingsmuren in betonblokken.

Contacteer Afgro uit Merchtem voor de realisatie van uw fundering. Daarnaast kunt u bij Afgro ook terecht voor afbraakwerken, grondwerken, het plaatsen van containers of het huren van een graafmachine.